دانشنامه بازی های ويدئويی

نتايج بيشتر…

Generic selectors
فقط تطابق کامل
جستجو در عنوان
جستجو در محتوا
Post Type Selectors
console
page
post
جستجو در پست ها
elementor_icons
elementor_font
wpdiscuz_form
new
console
wpforms
post
page
manage_cpt_template
manage_cpt_field
manage_cpt_tax
manage_cpt
wpdiscuz_form
custom-css-js
elementor_library
فیلتر بر اساس دسته‌ها
اکشن
برخط چندنفره گسترده
روگ لایک
سكوبازی (پرشی)
سکوبازی ماجراجویی
سکوبازی معمایی
نقش آفرینی
نقش‌آفرینی اکشن

Menu

ایکس باکس وان یک کنسول بازی ویدیویی خانگی است که توسط مایکروسافت ساخته شده است. این کنسول که در می 2013 معرفی شد، جانشین ایکس باکس 360 و سومین کنسول از سری ایکس باکس است. اولین بار در آمریکای شمالی، بخش هایی از اروپا، استرالیا و آمریکای جنوبی در نوامبر 2013 و در ژاپن، چین و سایر کشورهای اروپایی در سپتامبر 2014 منتشر شد. این اولین کنسول بازی ایکس باکس است که در چین، به ویژه در منطقه آزاد تجاری شانگهای ارائه شد. مایکروسافت این دستگاه را به عنوان یک «سیستم سرگرمی همه کاره» به بازار عرضه کرد، از این رو «ایکس باکس وان» نامگذاری شد. این کنسول که یک کنسول نسل هشتمی بود، عمدتاً با پلی استیشن 4 سونی و Wii U نینتندو و بعداً سوییچ رقابت کرد.

Xbox One

ایکس باکس وان با فاصله گرفتن از معماری مبتنی بر PowerPC نسخه قبلی خود، بازگشت به معماری x86 مورد استفاده در Xbox اصلی را نشان می دهد. دارای یک واحد پردازش شتاب دهنده AMD (APU) است که پيرامون مجموعه دستورالعمل x86-64 ساخته شده است. کنترلر Xbox One از روی Xbox 360 دوباره طراحی شد، با بدنه، D-pad و تریگرهای بازطراحی شده که قادر به ارائه بازخورد لمسی جهت دار است. این کنسول تأکید بیشتری بر رایانش ابری و همچنین ویژگی‌های شبکه‌های اجتماعی و توانایی ضبط و اشتراک‌گذاری کلیپ‌های ویدئویی یا اسکرین‌شات‌ها از گیم‌پلی یا پخش زنده به طور مستقیم به سرویس‌های استریم مانند Mixer و Twitch دارد. همچنین می‌توان بازی‌ها را خارج از کنسول از طریق یک شبکه محلی در دستگاه‌های پشتیبانی‌شده ویندوز 10 اجرا کرد. این کنسول می‌تواند دیسک‌های Blu-ray را پخش کند و برنامه‌های تلویزیونی زنده را از یک ست‌تاپ باکس موجود یا یک تیونر دیجیتال برای تلویزیون دیجیتال زمینی با یک راهنمای برنامه پیشرفته پوشش دهد. این کنسول به صورت اختیاری شامل یک حسگر کینکت بازطراحی شده بود که با نام “Kinect 2.0” به بازار عرضه شد و ردیابی حرکت و تشخیص صدا را بهبود بخشید.

ایکس باکس وان به دلیل طراحی کنترلر، ویژگی‌های چندرسانه‌ای و ناوبری صوتی، نقدهای مثبتی دریافت کرد. طراحی ساکت‌تر و خنک‌تر آن به دلیل قابل‌اطمینان‌تر کردن کنسول نسبت به نسل قبلی‌اش در زمان عرضه مورد تحسین قرار گرفت، اما کنسول عموماً به دلیل اجرای بازی‌ها در سطح گرافیکی پایین‌تر از پلی استیشن 4 مورد انتقاد قرار گرفت. تغییرات ایجاد شده در آن و سایر جنبه های نرم افزار کنسول پس از عرضه با استقبال مثبتی روبرو شد. Kinect آن به دلیل بهبود دقت ردیابی حرکت، ورود به سیستم تشخیص چهره و دستورات صوتی آن مورد تحسین قرار گرفت.

مدل اصلی ایکس باکس وان در سال 2016 توسط ایکس باکس وان اس جایگزین شد که دارای فرم فاکتور کوچکتر و پشتیبانی از ویدیوهای با برد دینامیکی بالا HDR10 و همچنین پشتیبانی از پخش ویدیوی 4K و ارتقاء مقیاس بازی ها از 1080p به 4K است. این دستگاه به دلیل اندازه کوچکتر، بهبودهای بصری روی صفحه و عدم وجود منبع تغذیه خارجی مورد ستایش قرار گرفت، اما پسرفت های آن مانند عدم وجود پورت Kinect بومی مورد توجه قرار گرفت. یک مدل رده بالا، به نام Xbox One X، در ژوئن 2017 رونمایی شد و در نوامبر عرضه شد که دارای مشخصات سخت افزاری ارتقا یافته و پشتیبانی از رندر بازی ها با وضوح 4K است. این سیستم توسط کنسول های ایکس باکس سریز ایکس|اس که در 10 نوامبر 2020 راه اندازی شد، جایگزین شد. تولید تمام کنسول های Xbox One در پایان همان سال متوقف شد.

Xbox One X

منبع: